//Zyhah Baharin




demam denggi menyakitkan !
Monday, January 30, 2012 ? 0 Spongebob ?



hai la , lama gila tak berupdate kan .
zyhah sedikit sibuk la .
last week jaga " angah "
dia terkena sejenis penyakit yang dikenali sebagai demam denggi .
so check in la HKL( hospital kuala lumpur ) dalam seminggu gak la .
kesian gila gila la tengok dia terlantar sakit .
dia tak pernah sakit sampai macam tuhh sekali .
first time kott .
huhu .

sebelum dia sakit sampai "lembik" ,
dia mula menunjukkan simptom simptom .
macam cirit birit yang teruk ,
muntah muntah ,
pening kepala yang teramat sangat ,
badan terlampau panas .
and sesetengah orang bila kena demam denggi ,
badan akan menunjukkan bintik bintik merah .

kesian dia ,
dah la duduk rumah sewa sorang sorang even kawan dia ada .
tapi busy study .
kebetulan masa tuh dia ada final exam .
memang kesian sangat .
zyhah pulak masa tuhh kat rumah "kak cik"
so , tak dapat la nak temankan dia .
dia check in HKL baru la dapat jaga dia .
rasa nak nangis pun ada .

angah nihh dia kalau demam suka biar lama lama .
then tak suka jumpa doktor .
dah hari ke empat baru la jumpa doktor .
last last ,
dah kena check in HKL .
and zyhah pon terkena demam .
tapi cuma demam biasa .
alhamdulillah terhindar daripada demam denggi .
kalau tak , kena tengok doktor ambil darah .
euw ! aku dah la takut darah .
huhu

actually zyhah tak suka gila layanan nurse kat HKL .
such a **** 
sangat berbiadab la .
tapi disebabkan angah sakit , 
aku sabo jelaaa .

korang kalau demam , tak payah la tunggu lama lama baru nak menghadap muka doktor .
nanti makin parah tao .
better 2 hari dah demam terus jumpa doktor la .
kot kot terdapat simptom denggi kan .
lagi pun sekarang banyak sangat kes denggi .
naik seram bulu roma aku kalau dengar je ada orang kena denggi .
orang cakap kalau nak cepat sihat dari demam denggi ,
kena makan sup ketam .
actually sup ketam nih banyak khasiatnye kan .
sodap pon sodap  
haha .

so jage la kesihatan korang yee :)

alhamdulillah . now angah dah sihat . cuma kekadang pening dan lenguh lenguh badan .
sekurang kurangnya , dia dah tak payah tengok muke nurse ngok ngek lagi .
hikhokhikhok .







Thanks for reading buddies :)




Older PostNewer Post